A lucerna rendszeres fogyasztása szervezetre |
2024-03-01 21:15:00 |
Talán egyetlen más zöldségféle vagy gyümölcs sem tartalmaz annyi vitamint és ásványi sót, mint a lucerna. A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az újkorra tehető.... |
A gyomorégés enyhítése |
2024-02-24 21:34:44 |
A gyomorégés enyhítése egyszerű és olcsó módszerekkel - gyomorégés elleni turmixitalrecepttel Bizonyára sokan megtapasztalták már a gyomorégés problémáját. Ez egy nagyon kellemetlen emésztési zavar, amikor is a gyomorsav a nyelőcsőbe áramlik, és ez okozza a kellemetlen gyomorégést. De mi is okozhat gyomorégést? A probléma hátterében sok minden állhat, többek között oka leh... |
Burgonya, mint gyógynövény |
2024-02-14 21:41:58 |
A burgonya bizony rászolgál arra, hogy gyógynövénynek nevezzük. A hiedelemmel ellentétben a burgonya fogyasztása igenis egészséges, bár le kell szögezni, hogy nem mindegy milyen módon van elkészítve. A zsírban, vagy olajban sültburgonya ugyanis kétségtelenül az egészs... |
Modern kori gyógyítás ősi táplálékokkal |
2024-02-04 18:58:09 |
Indiában ősidők óta léteznek olyan táplálékok, fűszerek és gyógynövények, amelyek nagyon hatékonyak az egészség fenntartásában, nem beszélve arról, hogy milyen sok értékes tápanyagot tartalmaznak, amelyek gyógyító tulajdonságokkal is rendelkeznek. Az egyik ilyen szuperfűsz... |
Táplálékok, amelyeket semmiképp se kombináljunk egymással |
2023-12-27 21:28:04 |
Léteznek olyan táplálékok, amelyek egymással kombinálva nemcsak a megfelelő emésztést képesek meggátolni, de azt is megakadályozzák, hogy a szervezet elegendő tápanyaghoz jusson. Sokan szeretnek sajtos, tejtermékes húsételeket készíteni. Azonban azt tudnunk kell, hogy mindkét táplálék, azaz mind a hús, mind a sajt nagyon magas fehérjetartalommal rendelkezik és mindkettőt nagyon... |
A legjobb gyulladáscsökkentők |
2023-12-19 21:31:03 |
A legjobb gyulladáscsökkentők : gyömbér, fokhagyma, fahéj, Cayenne-bors A gyulladás nem más, mint a szervezet immunrendszerének a reakciója. A gyulladásnak azonban több típusa is létezik. Minél súlyosabb a gyulladás, annál nagyobb lesz az esélye a krónikus és egyéb betegségek kialakulásának. A gyulladásnak alapvetően három típusa létezik: enyhe, mérsékelt és súlyos gyulladás... |
Nem kombinálható táplálékok |
2023-12-02 22:42:17 |
Táplálékok, amelyeket semmiképp se kombináljunk egymással Léteznek olyan táplálékok, amelyek egymással kombinálva nemcsak a megfelelő emésztést képesek meggátolni, de azt is megakadályozzák, hogy a szervezet elegendő tápanyaghoz jusson. Sokan szeretnek sajtos, tejtermékes húsételeket készíteni. Azonban azt tudnunk kell, hogy mindkét táplálék, azaz mind a hús, mind a sajt nag... |
A stressz és a gyomorfekély – van közöttük kapcsolat |
2023-02-03 21:26:24 |
Sajnos stresszes világban élünk. Szinte nincs is olyan nap az ember életében, amikor nem aggódik valami miatt. Napjainkban még a gyerekek is stresszes életet élnek, hiszen az iskolákban is magasak a követelmények. A dolgozó, munkaképes emberek a munkahelyi stressz miatt érzik kellemetlenül magukat, míg a nyugdíjas személyeket a megélhetési problémák és a magány tesz stresszessé. E... |
Modern kori gyógyítás ősi táplálékokkal |
2023-01-29 12:51:27 |
Indiában ősidők óta léteznek olyan táplálékok, fűszerek és gyógynövények, amelyek nagyon hatékonyak az egészség fenntartásában, nem beszélve arról, hogy milyen sok értékes tápanyagot tartalmaznak, amelyek gyógyító tulajdonságokkal is rendelkeznek. Az egyik ilyen szuperfűsz... |
Így erősíthetjük a gyomorsavat természetesen |
2023-01-11 13:58:05 |
Emésztőrendszerünk egészségének egyik alappillére a megfelelő minőségű és mennyiségű gyomorsav. Mi az a gyomorsav? A gyomorsav vagy gyomornedv egy alapvető fontosságú emésztőfolyadék, amelyet a gyomrot bélelő sejtek termelnek. Összetételét tekintve főként sósavból és különböző enzimekből áll, és pH-értéke 1.3 és 3.5 között található, tehát erősen savas. Ez a savasság elősegíti... |
|