Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533559 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 381
Előző Következő
A lucerna rendszeres fogyasztása szervezetre 2024-03-01 21:15:00
Talán egyetlen más zöldségféle vagy gyümölcs sem tartalmaz annyi vitamint és ásványi sót, mint a lucerna. A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az újkorra tehető....
A gyomorégés enyhítése 2024-02-24 21:34:44
A gyomorégés enyhítése egyszerű és olcsó módszerekkel - gyomorégés elleni turmixitalrecepttel Bizonyára sokan megtapasztalták már a gyomorégés problémáját. Ez egy nagyon kellemetlen emésztési zavar, amikor is a gyomorsav a nyelőcsőbe áramlik, és ez okozza a kellemetlen gyomorégést. De mi is okozhat gyomorégést? A probléma hátterében sok minden állhat, többek között oka leh...
Burgonya, mint gyógynövény 2024-02-14 21:41:58
A burgonya bizony rászolgál arra, hogy gyógynövénynek nevezzük. A hiedelemmel ellentétben a burgonya fogyasztása igenis egészséges, bár le kell szögezni, hogy nem mindegy milyen módon van elkészítve. A zsírban, vagy olajban sültburgonya ugyanis kétségtelenül az egészs...
Modern kori gyógyítás ősi táplálékokkal 2024-02-04 18:58:09
Indiában ősidők óta léteznek olyan táplálékok, fűszerek és gyógynövények, amelyek nagyon hatékonyak az egészség fenntartásában, nem beszélve arról, hogy milyen sok értékes tápanyagot tartalmaznak, amelyek gyógyító tulajdonságokkal is rendelkeznek. Az egyik ilyen szuperfűsz...
Táplálékok, amelyeket semmiképp se kombináljunk egymással 2023-12-27 21:28:04
Léteznek olyan táplálékok, amelyek egymással kombinálva nemcsak a megfelelő emésztést képesek meggátolni, de azt is megakadályozzák, hogy a szervezet elegendő tápanyaghoz jusson. Sokan szeretnek sajtos, tejtermékes húsételeket készíteni. Azonban azt tudnunk kell, hogy mindkét táplálék, azaz mind a hús, mind a sajt nagyon magas fehérjetartalommal rendelkezik és mindkettőt nagyon...
A legjobb gyulladáscsökkentők 2023-12-19 21:31:03
A legjobb gyulladáscsökkentők : gyömbér, fokhagyma, fahéj, Cayenne-bors A gyulladás nem más, mint a szervezet immunrendszerének a reakciója. A gyulladásnak azonban több típusa is létezik. Minél súlyosabb a gyulladás, annál nagyobb lesz az esélye a krónikus és egyéb betegségek kialakulásának. A gyulladásnak alapvetően három típusa létezik: enyhe, mérsékelt és súlyos gyulladás...
Nem kombinálható táplálékok 2023-12-02 22:42:17
Táplálékok, amelyeket semmiképp se kombináljunk egymással Léteznek olyan táplálékok, amelyek egymással kombinálva nemcsak a megfelelő emésztést képesek meggátolni, de azt is megakadályozzák, hogy a szervezet elegendő tápanyaghoz jusson. Sokan szeretnek sajtos, tejtermékes húsételeket készíteni. Azonban azt tudnunk kell, hogy mindkét táplálék, azaz mind a hús, mind a sajt nag...
A stressz és a gyomorfekély – van közöttük kapcsolat 2023-02-03 21:26:24
Sajnos stresszes világban élünk. Szinte nincs is olyan nap az ember életében, amikor nem aggódik valami miatt. Napjainkban még a gyerekek is stresszes életet élnek, hiszen az iskolákban is magasak a követelmények. A dolgozó, munkaképes emberek a munkahelyi stressz miatt érzik kellemetlenül magukat, míg a nyugdíjas személyeket a megélhetési problémák és a magány tesz stresszessé. E...
Modern kori gyógyítás ősi táplálékokkal 2023-01-29 12:51:27
Indiában ősidők óta léteznek olyan táplálékok, fűszerek és gyógynövények, amelyek nagyon hatékonyak az egészség fenntartásában, nem beszélve arról, hogy milyen sok értékes tápanyagot tartalmaznak, amelyek gyógyító tulajdonságokkal is rendelkeznek. Az egyik ilyen szuperfűsz...
Így erősíthetjük a gyomorsavat természetesen 2023-01-11 13:58:05
Emésztőrendszerünk egészségének egyik alappillére a megfelelő minőségű és mennyiségű gyomorsav. Mi az a gyomorsav? A gyomorsav vagy gyomornedv egy alapvető fontosságú emésztőfolyadék, amelyet a gyomrot bélelő sejtek termelnek. Összetételét tekintve főként sósavból és különböző enzimekből áll, és pH-értéke 1.3 és 3.5 között található, tehát erősen savas. Ez a savasság elősegíti...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.